Som udgangspunkt er lystbådehavne ikke støjfølsomme. En lystbådehavn kan ligge i et hjørne af en trafikhavn, hvor der er støjende aktiviteter døgnet rundt, men kan også ligge i et roligt, rekreativt område. Hvis kommunen har udlagt det område, som lystbådehavnen ligger i, som et støjfølsomt rekreativt område, kan der benyttes vejledende grænseværdier som for fx rekreative områder eller boligområder. Praksis er nogle steder, at grænseværdien er 55 dB(A) døgnet rundt. En kommune giver følgende begrundelse for denne støjgrænse: ”En lystbådehavn vil af de fleste blive opfattet som et sted, hvor der er mere støj end f.eks. en campingplads, hvorfor det ikke vil være relevant at anvende støjgrænser for campingpladser. Støjen kommer fra vindens susen i masterne, vandet, den ofte mere ”rå” beliggenhed og støj fra motorer, pumper osv.”
FAQs
- previous post: 2011-01: Rapportering af dele af virksomhedens støjbidrag En sag med en slagterforretning, der har et støjende køleanlæg. Der er KUN køleanlægget, der generer naboen i aften- og natperioden. Kan man i en rapport af typen “Miljømåling – ekstern støj” nøjes med at beskrive støjen fra anlægget og se bort fra støjen fra fx parkeringspladsen?
- next post: 2011-03: Støj fra brandstation En brandstation ligger klods op af et boligområde. Grundejerforeningen har klaget over støjen fra brandstationen. De føler sig generet både af støj fra vedligehold og afprøvning af udstyr (pumpetest i 30 min. i dagperioden) – men også af støj fra udrykninger. Det er umuligt at køre ud med brandbiler til ildebrand om natten – uden at støjgrænserne overskrides. Spørgsmålet er, om støjen fra dette er reguleret.