Bed om tallene skriftligt fra DSB, benyt disse ved beregningerne og beskriv dette forhold i rapporten. Dette er i overensstemmelse med side 11 i Nr. 1/1997: ”Efter 1999 vil det være klogt i en konkret planlægningssituation at få kontrolleret de anførte oplysninger ved henvendelse til DSB’s lokale driftsområde …”
FAQs
- previous post: 2006-02: Et boligområde ønskes placeret tæt på et industriområde. Boligernes bygherre pålægges at støjdæmpe med en vold el.lign., så de vejledende grænseværdier overholdes døgnet rundt i boligområdet. Et rådgivende og certificeret ingeniørfirma har lavet en beregning for én virksomhed med en forudsætning om, at den støjer maksimalt i forhold til tilladelsen, dvs. 60 dB(A) i eget skel mod anden virksomhed. Med udgangspunkt i denne beregning er der dimensioneret en støjvold/støjskærm (højde/bredde/længde/placering), der dæmper støjen fra denne virksomhed tilstrækkeligt i det planlagte boligområde. Men hvad med de andre virksomheder i industriområdet og eventuelle kommende virksomheder? Skal det samlede bidrag fra alle virksomheder overholde de vejledende grænseværdier i området?
- next post: 2000-01: I Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 5/1984 “Ekstern støj fra virksomheder” er der angivet vejledende grænseværdier for virksomhedsstøj transmitteret fra virksomheder til naboer inden for samme bygning. Eksempelvis er grænsen for bygningstransmitteret støj fra en virksomhed til beboelsesrum 30 dB i dag- og aftenperioden og 25 dB i natperioden. Skal støjgrænserne for bygningstransmitteret støj i beboelsesrum overholdes i køkkener?